UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English
29.11.2005

VTT selvitti radio-ohjattavan tavarajunaveturin turvallisuusriskit:
Ratapihatyö tehostuu ja työturvallisuus kasvaa

VTT:n menetelmillä on selvitetty riskejä, jotka liittyvät radio-ohjattavan veturin käyttöön tavarajunavaunujen vaihtotyössä. VR haluaa tehostaa tavaravaunujen vaihtotöitä radio-ohjattavalla veturilla ja pienentää VTT:n menetelmien avulla tavaraliikenteestä aiheutuvia henkilö-, omaisuus- ja ympäristöriskejä. VTT ja VR ovat arvioineet etukäteen ja selvittäneet myös käytännössä radio-ohjauksesta aiheutuvia riskejä usealla keskeisellä tavarajunaliikenteen asemalla.

VR:n vaihtotyönjohtaja Jukka Happo kokeilee tavaravaunuja kuljettavan veturin käyttöä radio-ohjauksen avulla Riihimäen ratapihalla.
Korkearesoluutiokuva (1207 Kt)
Kuva: Kimmo Virolainen

Rautateitse tavaraa siirrettäessä tavarajunavaunujen järjestelyä asemilla tekee nykyisin käytännössä kolmehenkinen, vaihtotyönjohtajan, veturinkuljettajan ja junamiehen muodostama ns. vaihtotyöyksikkö. Ratahallintokeskuksen ratapihoille hyväksymät veturien radio-ohjauksen kokeilut sisältävät vaatimuksen riskiselvitysten ja riskien vähentämissuunnitelmien tekemisestä. VR on jo kokeillut radio-ohjattavaa veturia tavarajunavaunujen järjestelytyössä, ja osa kokeiluista tehdään vielä talviaikana. Radio-ohjattavaa veturia tavara-asemilla käytetään esimerkiksi Ruotsissa.

VTT:n menetelmillä VR ja VTT ovat mallintaneet nykyiset tavarajuna-asemien käytännön vaihtotyöt ratapiha-alueilla ja niissä aiheutuvat riski- ja vaaratilanteet. Samalla tavalla ne mallinsivat ennen radio-ohjattavan veturin koekäyttöä uudenlaiset vaihtotyöt ja riskit, kun operaattorit tekevät kahdestaan vaihtotöitä radio-ohjauksen avulla. Selvitystyöhön osallistuivat mm. Veturimiesten Liiton ja Rautatieläisten Liiton erityistyösuojeluvaltuutetut. Työn rahoittivat VR ja Työsuojelurahasto.

VTT:n menetelmien ja asiantuntijoiden avulla VR:n tekemä kattava, nykyisen ja radio-ohjattavan tavarajunavaunujen vaihtotöiden analyysi on selkeyttänyt vaihtotöiden uusia suunnitelmia. Töiden uudelleenjärjestelyn valmisteluun suhtaudutaan avoimesti. Radio-ohjattavan veturin käyttö tulevaisuudessa tukee rautateiden tavaraliikenteen kilpailukykyisyyttä. Samalla VR pyrkii entisestään vähentämään tavaraliikenteestä työntekijöille, junamatkustajille, omaisuudelle ja ympäristölle aiheutuvia riskejä ja vaaratilanteita.

Lisätietoja:

VTT Tuotteet ja tuotanto
Kimmo Virolainen, tutkimusinsinööri
puh.020 722 3275
kimmo.virolainen@vtt.fi
VR Oy
Tapani Parviainen, vetopalveluasiantuntija
puh. 040 863 4113
tapani.parviainen@vr.fi


Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]