UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English

3.1.2007

Uudella tietoturvayrityksellä hyvät kasvunäkymät
Henkilöstöstä aiheutuva tietoturvariski helposti esille ja pienemmäksi

Nuori tamperelaisyritys Granite Partners Oy on kehittänyt helppokäyttöisen ja tehokkaan menetelmän, jolla yritys tai laitos voi kouluttaa henkilökuntansa työskentelemään tietoturvallisesti. Tietoturvan arviointi- ja koulutusmenetelmä sopii hyvin erikokoisille organisaatioille, ja sillä voidaan vähentää olennaisesti henkilökunnasta aiheutuvia tietoturvariskejä.

tietoturva teppo_kattilakoski
Esimerkkinäkymä Granite Partners Oy:n Internet-käyttöisestä tietoturvakoulutuksesta.
Kuva: Teppo Kattilakoski
Granite Partners Oy:n toimitusjohtaja Teppo Kattilakoski.
Korkearesoluutiokuva (317 Kt)
Kuva: Granite Partners


Yrityksen tietoturvan analyysi- ja koulutusmenetelmä sopii erinomaisesti vaikkapa viiden tai tuhansien työntekijöiden organisaatioihin. Menetelmää on helppo käyttää henkilöstön, jolla on Internet-yhteys ja www-selain. Tietoturvan tietämyksen taso voidaan selvittää esimerkiksi henkilöstöryhmittäin, ja tasojen perusteella on helppo räätälöidä oikea tietoturvakoulutus kullekin ryhmälle.

ConMed Linvatec Biomaterials Oy on yhdysvaltalainen, Tampereella kirurgisia implantteja valmistava 50 työntekijän yritys. Kriittisestä toimialastaan johtuen yritys halusi terävöittää henkilöstönsä tietoturvaosaamista. Aluksi sen tietoturvasta vastaavat henkilöt testasivat Granite Partnersin koulutuspalvelun, minkä jälkeen koulutuksesta räätälöitiin yritykselle tarkoituksenmukainen kokonaisuus. Tämän jälkeen koko henkilöstö suoritti koulutuksen ja testit, joiden avulla jokainen työntekijä sai käsityksen omasta tietoturvatietämyksestään.

Koulutus oli järjestelyiltään kevyt verrattuna perinteiseen, yhteiseen koulutuskokoontumiseen. Koulutuksen jälkeen ConMed sai raportin henkilöstön tietoturvaosaamisen kehittymisestä. ConMedin mukaan tietoturvakoulutuksen kustannushyötysuhde oli erinomainen.

Granite Partners on perustettu kesällä 2005, ensimmäisenä vuonna toiminta lähti hyvin liikkeelle. Yritys on vahvassa, 100 prosentin vuotuisessa kasvuvauhdissa, ja se palkkaa lisää työntekijöitä kasvun varmistamiseksi.


Granite Partnersilla on asiakkaina yrityspalvelu- ja korkean teknologin yrityksiä, kunnallishallintoa ja mm. useita kymmeniä apteekkeja. Yrityksen tietoturvapalvelut julkisen hallinnon henkilöstölle perustuvat valtionhallinnon VAHTI-tietoturvaohjeisiin. Yrityksen tietoturvapalvelun hinta vaihtelee koulutettavan yrityksen henkilömäärästä riippuen noin eurosta sataan euroon per työntekijä.

Tämä uudenlainen, www-selainpohjainen henkilöstön tietoturvakäyttäytymisen analysointi- ja koulutusliiketoiminta on alkujaan kolmen tekniikan ylioppilaan idea. Syksyllä 2005 yritys hyväksyttiin vuodeksi Hermia Yrityskehityksen hautomoon, joka jakso päättyi lokakuussa. Nykyisin yritys suunnittelee toimintansa laajentamista muualle Eurooppaan kumppaniohjelman kautta. Myös toiminnan kehittäminen kohti yhä kokonaisvaltaisempia yritysturvallisuuden menetelmiä ja palveluita on harkinnassa.

Lisätietoja:

Granite Partners
Toimitusjohtaja Teppo Kattilakoski
puh. 040 412 4444 
teppo.kattilakoski@granitepartners.fi
ConMed Linvatec Biomaterials Oy 
IT-päällikkö Pekka Haanpää
puh. 040 511 8020
phaanpaa@linvatec.com
Hermia Yrityskehitys
Kehitysjohtaja Antti Juva
puh. 050 511 17156
antti.juva@hermia.fi


Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]