UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
invisible.gif (43 bytes) Pages in English invisible.gif (43 bytes)

 

invisible.gif (43 bytes)
 
Bussijärjestelmät hioutuvat standardilla
19.6.2001

invisible.gif (43 bytes)
Korkearesoluutiokuva (9 082 tavua) invisible.gif (43 bytes)

Linja-autojen elektroniset järjestelmät alkavat toden teolla kehittyä, kun niiden tietoliikenteen määrittelevä avoin standardi valmistuu. Euroopan laajuinen standardi määrittelee linjakilpien, rahastuslaitteen, ajoneuvotietokoneen yms. välisen tietoliikenteen sekä käytettävät liittimet ja kaapelit.

Tampereella kokeillaan tulevaa standardia kahteen ns. pilot-bussiin asennettavien tietojärjestelmien avulla. Busseihin asennetaan standardinmukaiset linjakilvet, rahastuslaite ja ajoneuvotietokone. Bussin polttoaineenkulutuksesta talletetaan tietoja kuten myös moottorin tietojärjestelmästä.

Standardin virallistamisen jälkeen joukkoliikenneyhtiöille on tarjolla monipuolisia ratkaisuja vähemmillä laitteilla ja todennäköisesti pienemmillä kustannuksilla. Joukkoliikenteen ajoneuvojärjestelmien valmistajien markkina-alue yhtenäistyy ja laajenee kerralla huimasti. Myös matkustajat hyötyvät: he saavat joukkoliikenteestä ajan tasalla olevia tietoja ja palveluja.

Korkearesoluutiokuva (178 236 tavua)

Vastedes bussien tietojärjestelmät jakavat tietoja keskenään; esimerkiksi GPSpaikannuskoordinaatteja käyttävät sekä rahastuslaite että pysäkkinäyttö. Muita jaettavia tietoja ovat aika, kuljettajan tunnus, linjanumero, pysäkin tunnistetiedot jne. Etu on myös, että uusia toimintoja voidaan toteuttaa osittain ilman uusia laiteasennuksia; nykyisin monet erillislaitteista ovat huonosti keskenään yhteensopivia.

Uutta ajoneuvojen väylästandardia tullaan käyttämään myös muussa joukkoliikenteessä: raitiovaunuissa, johdinbusseissa ja kevyissä raidejärjestelmissä. Ajoneuvoista on langaton yhteys liikennöitsijän omiin tietojärjestelmiin, matkustajien palvelujärjestelmiin ja ajokelien seurantajärjestelmiin. Ajoneuvot tuottavat itse tietoja ja hyödyntävät jo kertyneitä tietoja. Tietoja voidaan hyödyntää kaikissa ajoneuvojen ja matkustajien palvelujärjestelmissä.

Standardin mukaisista laitteista tulee yhteensopivia WorldFIP- ja CANopen-tiedonsiirtoprotokollien kanssa. Etenkin CANopen on jo käytössä useissa työkoneissa ja teollisuuslaitteissa, ja myös niissä voidaan käyttää pienin muutoksin tulevia ajoneuvojärjestelmiä.

Projektin rahoittavat useat laitevalmistajat, bussioperaattorit, Tielaitos, Tekes ja VTT Automaatio. Kokeiluun osallistuvat Tampereen kaupungin liikennelaitos, Väinö Paunu Oy, Insta Visual Systems, Intermarketing Oy Ab sekä Mitron Oy. VTT:llä on vastuu

Pertti Peussa

väyläkonseptista ja kokeilusta, ja se edustaa Suomea kansainvälisessä standardointityössä. Projekti sisältyy Yleisen teollisuusliiton KULTEK -kehitysohjelmaan.

Lisätietoja:
http://www.vtt.fi/aut/kau/projects/buslan/

VTT Automaatio
Pertti Peussa
puh. (03) 316 3606
matkap. 040 501 5819
pertti.peussa@vtt.fi

invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes)
Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]