UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
invisible.gif (43 bytes)
Pages in English
invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes)

12.12.2001

Premix ja VTT tekniseen läpimurtoon Erikoismuovilla liikevaihto moninkertaiseksi

Premix Oy:n tuotekehitysjohtaja Taisto Vilkman (vas.) ja VTT:n erikoistutkija Mikko Karttunen.
Korkearesoluutiokuva (327 270 tavua)


invisible.gif (43 bytes)

invisible.gif (43 bytes)

Radiotaajuista lähetin- ja vastaanotinelektroniikkaa sisältävät tuotteet pienenevät jatkuvasti. Se on haaste tuotteiden häiriösuojaukselle. Premix Oy ja VTT ovat kehittäneet suojaukseen kansainvälisesti ainutlaatuisen sähköä johtavan muovin, termoplastisen elastomeerin. Sen edut verrattuna nykyiseen silikonisuojaukseen ovat kiistattomat.

- Silikoniin verrattuna elastomeeri on kestomuovia. Molempien suojien raaka-aineen hinta on samaa suuruusluokkaa, mutta elastomeerin valmistuksessa raaka-aineen hävikki on hyvin pieni. Lisäksi elastomeerin käsittely on helppoa, tuotteen tuotantosykli nopeutuu ja energiaa säästyy, ja sekä raaka-aine että tuotteet ovat kierrätettäviä, Premix Oy:n perustaja Antti Kiikka sanoo.

Kiikan mukaan elastomeerin kehittämisellä on keskeinen merkitys yrityksen kasvustrategialle. Tuotteen avulla hän uskoo yrityksen vastedes moninkertaistavan liikevaihtonsa. Nykyisin yrityksen liikevaihto on 110 miljoonaa markkaa, ja henkilökunnan koko on 60. Yritys toimii Nurmijärven Rajamäellä.

Yritys tähtää suojamateriaalilla kansainvälisille markkinoille. Suojaukseen erikoistumisen on tehnyt Kiikan mukaan mahdolliseksi suomalainen tietoliikenneosaaminen. Alan yritykset ovat testanneet nämä Premixin uudet häiriösuojatuotteet, ja alun perin ne myös määrittelivät keskeiset vaatimukset: suojaustason, kovuuden ja jäännöspuristuman.

Suoja on suunniteltu erityisesti tietoliikennealan päätelaitteille ja tukiasemille. VTT:n erikoistutkija Mikko Karttunen sanoo elastomeerisen suojamuovin olevan käyttökelpoinen myös pinnoitteisiin, antureihin, liittimiin ja johtimiin.

- Edut kulminoituvat massatuotannossa, siitä syntyy uutta kilpailukykyä. Oleellista on, että häiriösuojan tiiviys saadaan aikaan ruiskuvalamalla - ristisilloitusta ei tarvita. Elastomeeri ruiskutetaan suoraan suojattavaan rajapintaan tai siitä tehdään muotilla erillinen tiiviste, Karttunen kertoo.

Premix ja VTT jatkavat elastomeerisuojan kehitystyötä tavoitteena laajentaa häiriösuojauksessa käytettävien muovien valokoimaa ottamalla huomioon elektroniikka-alan uusimmat tarpeet.

EMI-suojatuotteita
Vaimennuskuvaaja
EMI-ominaisuustaulukko

Lisätietoja:

invisible.gif (43 bytes)invisible.gif (43 bytes) anttikiikka.jpg (8534 bytes)

Antti Kiikka

VTT Kemiantekniikka
Mikko Karttunen
puh. (03) 316 3544,
040 594 3310

Premix Oy
Antti Kiikka
puh. (09) 878 041,
050 67 234

 

invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes)
Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]