UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English
23.09.2003

Kuntotarkastus pienentää kiinteistön tulevia kustannuksia
VTT:n menetelmällä putkiston kunto selville seinärakenteita purkamatta

Kiinteistönomistaja voi pienentää tulossa olevia rakennusten korjauskustannuksia, kun se suunnittelee lämpö- ja vesijohtoputkien uusimisen nykyaikaisen kuntotarkastuksen perusteella. VTT:n rakennus- ja metallialan asiantuntijat selvittävät uusimmilla menetelmillä tarkasti kiinteistön vesiputkien heikot kohdat – seinärakenteita purkamatta.

Oulun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Markku Kangasniemi sanoo yhtymän saaneen VTT:ltä luotettavaa tietoa yhtymän kiinteistöjen lämpö- ja vesiputkistojen kunnosta.
Korkearesoluutiokuva
Kuva: Timo Haverinen

VTT:n putkistotarkastuksen perusteella kiinteistönomistaja voi suunnitella oikea-aikaisen korjauksen. Näin vähenevät korjauskustannukset ja vesivahinkoharmit ja vältytään turhilta kunnostuksilta.

Vanhoissa kiinteistöissä vesiputken vuoto johtuu yleensä putken sisäpuolisesta syöpymisestä. VTT selvittää ultraäänipaksuusmittauksella tai röntgenkuvauksella putkien seinämävahvuuksien poikkeamat. Samaa tarkastustekniikkaa VTT on käyttänyt jo hyvin pitkään teollisuuslaitosten putkistojen kuntotarkastuksiin.

– Saimme VTT:ltä puolueetonta ja luotettavaa tietoa kirkkomme ja kappelimme lämpö- ja vesijohtoputkien kunnosta. Tulosten perusteella teemme arvion rakennusten jäljellä olevasta elinajasta. Näin meidän on helpompi päättää kokonaistaloudellisista korjaustoimista siten, että rakennukset ovat kuitenkin vain harvoin remontin takia suljettuja. Tavoitteena on loppuvuoden kuluessa tarkistuttaa kaikkien seurakuntamme merkittävien kiinteistöjen putkistot, Oulun evankelisluterilaisen seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Markku Kangasniemi sanoo.

Lisätietoja:


Kuva: VTT
VTT Tuotteet ja tuotanto
Pentti Kauppinen, ryhmäpäällikkö
puh. (09) 456 6481, 050 556 6481
pentti.kauppinen@vtt.fi

Kuva: Oulun Kuva
VTT Rakennus- ja yhdyskuntatekniikka
Jukka Saarenpää, tutkija
(08) 551 2038, 040 515 4118
jukka.saarenpaa@vtt.fi
Oulun ev.lut. seurakuntayhtymä
Markku Kangasniemi, kiinteistöjohtaja
(08) 316 1380, 0400 681 835
markku.kangasniemi@evl.fi


Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]