UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English
20.10.2003

Saksalainen vaunuvalmistaja tilasi takuutarkastukset Suomesta
VTT tutkii Helsingin metrojunien akselit

Saksalainen Bombardier Transportation on tilannut Helsingin kaupungin liikennelaitoksen 12 metrovaunuparin akselien takuutarkastukset VTT:ltä. Tarkastusta varten VTT kehitti helppokäyttöisen, nopean, luotettavan ja automaattisesti hyvän dokumentin tuottavan tarkastusmenetelmän, jota ei ole käytetty aikaisemmin Suomessa. Menetelmällä saadaan tehokkaasti täsmällisiä luotettavuustietoja kustakin 200 000 kilometrin välein tarkastettavasta vaunuakselista.

HKL:n metrovarikolla yhden metrovaunuparin akselit tarkastetaan VTT:n menetelmällä päivässä. Samalla saadaan tulokset helposti dokumenteiksi myöhempää akselien kunnon seurantaa varten.
Korkearesoluutiokuva
Kuva: Harri Jeskanen

Yhden vaunuparin kahdeksan akselia mitataan HKL:n varikolla yhdessä päivässä. Tulosten dokumentointi helpottaa olennaisesti akselien kunnon seurantaa niiden suunnitellun käyttöiän aikana. Menetelmä perustuu ainettarikkomattomaan ultraäänitestaukseen. Muualla maailmassa mittaus tehdään edelleen paljolti käsityönä. Siten työ on hidasta ja epätarkkaa mittausten verrattavuus eri vuosina on huono.

HKL asetti saksalaisia määräyksiä tiukemmat akselivaatimukset Suomessa vuonna 2001 käyttöön otetulle metrovaunutyypille. Kahdelle näistä vaunupareista VTT teki akselien takuutarkastuksen marraskuussa 2002 ja kymmenen muun vaunuparin akselit VTT tarkastaa tänä vuonna.

– Uusi mittausmenetelmä helpottaa kovasti meidänkin toimintaamme. Koska mittausta ei enää tehdä käsivaraisesti, tulosten laatu ja verrattavuus paranivat olennaisesti aiemmasta. Tulokset tulivat myös helposti tulkittaviksi, HKL:n metrovarikon päällikkö Matti Vesanen sanoo.

Vesanen pitää hyvänä, että kunkin metrovaunuparin käyttö keskeytyy vain päiväksi tätä VTT:n uutta menetelmää käytettäessä. Hän on työssään kymmenen vuoden aikana huolestunut seurauksista, joita maailmalla on tapahtunut junanvaunujen akselien katkeamisten takia. Niihin menetyksiin verrattuna akselien säännöllisen tarkastuksen kustannus on pieni.

Lisätietoja:


Kuva: VTT
VTT Tuotteet ja tuotanto
Pentti Kauppinen, ryhmäpäällikkö
p. (09) 456 6481, 050 556 6481
pentti.kauppinen@vtt.fi
HKL-Metroliikenne, kalustoryhmä
Matti Vesanen, huoltopäällikkö
p. (09) 4723521, 050 5591936
matti.vesanen@hkl.hel.fi

Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]