UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English

 

invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes)
 
22.6.2000

Korroosiosta vaikeita elektroniikkavikoja

korroosio

Elektroniikka-alalla on ollut paljon vikoja, joiden syitä ei ole tunnistettu. Nyttemmin on todettu, että nimenomaan ilman epäpuhtaudet ja kosteus korrodoivat elektroniikkatuotteita ja aiheuttavat niihin häiriöitä. Käytännössä korroosiota on vaikea todeta vian syyksi. Laitteeseen voi syntyä vika jopa alle mikrometrin läpimittaisesta korroosiopisteestä – sitä on silmin mahdoton havaita. Korroosio voi olla myös vain osasyy häiriöön.

Kaikkia elektroniikka-alan tuotteita ja yrityksiä koskevan korroosio-ongelman vähentämiseksi on kehitetty elektroniikan katselmointimenettely. Korroosiomekanismit tuntemalla ja korroosion torjunnalla voidaan vähentää juotosprosessin virhemäärää sekä kuljetuksen ja tuotevarastoinnin aiheuttamia yleisiä vahinkoja. Siten tuote selviää aiempaa

Risto Hienonen

paremmin ympäristön kuormituksesta ja tuotteen kokonaisluotettavuus paranee. Korroosionhallinta vaatii syvällistä tuotesuunnittelun, valmistusmenetelmien ja logistiikan uudelleen arviointia. Elektroniikan katselmoinnin avuksi on laadittu opas elektroniikkatuotteen vikamekanismeista ja korroosionhallintakeinoista. Uudet menetelmät korroosiosietoisuuden parantamiseksi on määritelty usean yrityksen, TTKK:n ja VTT:n kesken Tekesin tukemassa ETX-projektissa.

Lisätietoja:
Risto Hienonen, puh. (09) 456 6534. risto.hienonen@vtt.fi

invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes)
Kaikki uutiset ovat vapaasti hyödynnettävissä. Valokuvat copyright Kalle Heiska.
invisible.gif (43 bytes)
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]