UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English
28.01.2005

Siemens ja VTT tekevät yhteistyötä teollisuuden tuotantokoneiden uudistushankkeissa

Siemens Osakeyhtiö ja VTT ovat ryhtyneet tekemään yhteistyötä teollisuuden tuotantokoneiden uudistushankkeissa. Siemens käyttää VTT:n asiantuntemusta toimittaessaan teollisuudelle tuotantokoneiden modernisointeja ja pienparannuksia.
Samassa yhteydessä tarkastellaan myös tuotantokoneiden käyttäjäturvallisuuden parantamista nykyvaatimusten mukaisiksi.

VTT ja Siemens Oy tekevät yhteistyötä, jossa VTT on käyttäjäturvallisuuden asiantuntija Siemensin tehdessä teollisuuden koneiden modernisointeja ja pienparannuksia. Kuvassa VTT:n ryhmäpäällikkö Jari Karjalainen (vas.) ja Siemens Oy:n aluepäällikkö Jari Hauta-aho VTT:n tutkimushallissa.
Korkearesoluutiokuva (699 Kt)

VTT:n avulla Siemens pystyy tarjoamaan teollisuudelle aiempaa kokonaisvaltaisempaa tuotantokoneiden modernisointipalvelua, minkä ansiosta toimituksen tilaava yritys saa edullisemmin turvallisen ja laadukkaan lopputuloksen.

Siemens sisällyttää VTT:n selvityksen tuotantokoneen käyttöön liittyvistä vaaratekijöistä ja ehdotuksen niiden poistamiseksi jo asiakkaalle tekemänsä tarjouksen tekniseen määrittelyvaiheeseen. Kun riskit poistetaan jo suunnitteluvaiheessa, modernisoitava kone saadaan edullisemmin turvalliseksi ja helppokäyttöiseksi.

Useimmiten vanhojen tuotantokoneiden turvallisuusratkaisut ovat nykyisiin turvallisuusvaatimuksiin verrattuna ajastaan jäljessä. Koneiden turvallisuusvaatimukset ovat ajan myötä tarkentuneet ja turvallisuusratkaisut kehittyneet. Kun nykyiset turvallisuusvaatimukset otetaan huomioon jo ikääntyneen koneen modernisointia suunniteltaessa, saadaan työturvallisuutta parantavat ratkaisut aikaan mahdollisimman edullisesti. Koneesta tulee entistä helppokäyttöisempi. Jälkikäteen turvallisuusratkaisuja lisättäessä nämä maksavat enemmän ja niistä saattaa tulla myös tehokasta työntekoa haittaavia.

Lisätietoja:

VTT Tuotteet ja tuotanto
Jari Karjalainen, ryhmäpäällikkö
puh. (03) 316 3240, 040 776 9775
jari.karjalainen@vtt.fi

Siemens Osakeyhtiö
Jari Hauta-aho, aluepäällikkö
puh. 010 511 6822, 050 546 0347
jari.hauta-aho@siemens.com

Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]