UUTTA HUIPPUTEKNIIKKAA!

Kalle Heiska

tiedetoimittaja
etusivu uutiset esittelyni
Pages in English
invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes)
05.02.2003

 

Teknikum Oy:n kumi- ja muovituotanto tehostuu jopa 30 prosenttia
VTT järjestää yrityksille EU-tukikelpoisia kehityspalveluja

VTT on luonut EU-hankkeessa kansainväliset simulointi- ja benchmarking-verkostot tukemaan erityisesti keskisuurten teollisuusyritysten tuotantoa ja tuotekehitystä. Verkostot ovat ainutlaatuisia maailmassa, ja hankkeen koevaiheen aikana teollisuusyritys voi saada 5 000-20 000 euron EU-tuen kansainvälisen kilpailukykynsä parantamiseksi.
niemi.jpg (34 110 bytes)

Kumin vulkanointiin käytettävän ruiskupuristimen äärellä Teknikum Oy:n tuotekehityspäällikkö Antti Niemi (vas.) ja Elastopoli Oy:n projektipäällikkö Timo Ture. Yritykset ovat saaneet VTT:n kautta Teknikumin tuotekehityshankkeelle EU-tukea.
Korkearesoluutiokuva

Kuva: Pertti Turunen

Esimerkiksi vammalalaiselle Teknikum Oy:lle tieto VTT:n järjestämästä palvelutuesta oli ratkaiseva, kun yritys tilasi Elastopoli Oy:ltä simulointiosaamista tuotantonsa tehostamiseksi. Alustavan tuloksen mukaan Teknikumin tuotanto tehostuu peräti 30 prosenttia ja tuotannon jätemääräkin pienenee 10 prosenttia. Teknikumille kehityskustannusten takaisinsaantiaika on lyhyt, noin vuosi.

- VTT:n palvelukonsepti nopeutti oleellisesti tämän tuotekehitysideamme hyväksymistä yrityksessämme. VTT:n avulla Teknikum ja Elastopoli saivat EU-tuen sopimukselleen. Alkujaan Elastopoli esitti kehitysvaihtoehtoja tuotannollemme, ja se laati VTT-EU-palvelutukianomuksen. Meidän ja monen muun keskisuuren yrityksen onkin käytännössä mahdotonta perehtyä tämäntyyppisten tarjolla olevien kehityspalvelutukien hakemiseen, Teknikum Oy:n tuotekehityspäällikkö Antti Niemi sanoo.

Katemarkkojen kasvun lisäksi kehitysprojekti on Niemen mukaan Teknikumille tärkeä oppimisprosessi. Yrityksen prosesseissa havaittiin jo tämän kehitystyön alkuvaiheessa uusia kriittisiä tekijöitä, joiden merkitys osoitetaan varsinaisen prosessisimuloinnin tuloksena.

Olennaista VTT:n palveluissa on trimmata keskisuurten yritysten prosessi- ja kappaletavaratuotantoa kilpailukykyiseksi, hyvin nopealla takaisinmaksuajalla. VTT hakee verkostosta palvelutoimittajan, joka pystyy parhaiten ratkomaan yrityksen tuotannon ongelmakohdan. VTT auttaa yritystä myös tarjouspyynnön laadinnassa sekä myöntää EU-tuen tilaaja-toimittaja-yhteistyölle. Nämä osapuolet voivat olla mistä tahansa nykyisestä ja ehdolla olevasta EU-maasta. Tällä konseptilla VTT on hyväksynyt tiettyyn kehitystyöhön yrityksen Saksasta, Ranskasta ja Englannista ja toiseen työhön latvialaisen korkeakoulun ja kaksi englantilaisyritystä.

Simulointi puree parhaiten jo tunnistettuun tuotannon ongelmakohtaan. Kun pullonkaula ei vielä ole selvillä, sitä voi etsiä benchmarking-palvelun avulla. Internetin kautta yritys voi maksutta arvioida toimintatapaansa ja verrata tuotantonsa tunnuslukuja muiden yritysten tunnuslukuihin.

Palvelut:
  - Benchmarking - yrityksen tuotannon tunnuslukujen vertailu muihin yrityksiin
  - Simulointi - malleihin perustuva tuotannon kehittäminen ja ongelmanratkaisu
  - Kehitysprojektien tuki - parannustoimenpiteiden suunnittelu,
    EU-rahoitus ja asiantuntijapalvelut

karri.jpg (10225 bytes)
Kuva:Erkki Makkonen

Lisätietoja:

www.sim-serv.com
www.max-serv.com

VTT Tuotteet ja tuotanto,
Karri Honkoila,
erikoistutkija
puh. (09) 456 6769,
040 825 2693
karri.honkoila@vtt.fi
Teknikum Oy,
Antti Niemi,
tuotekehityspäällikkö
puh. (03) 5191 3370, 050 565 1522
antti.niemi@teknikum.com

Elastopoli Oy,
Timo Ture,
projektipäällikkö
puh. (03) 511 9061, 050 357 8718
timo.ture@elastopoli.fi

 

invisible.gif (43 bytes)
invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes) invisible.gif (43 bytes)
Uutisteksti kuvineen vapaasti käytettävissä. Kalle Heiska
invisible.gif (43 bytes)
[ etusivu ] [ uutiset ] [ esittelyni ] [ in english ]